Takaisin tiedotteet -sivulle

Irwin Goodman ry IGW-tiedote 2.3 (Irwinin lauantai päivitys 15.3.2018)

Irwin weekend = Irwinin lauantai 7.4.2018
Reteesti vaan 50 vuotta - Hämeenlinnassa Irwinin ja Vexin jäljillä

Viikonlopun tapahtumat keskittyy lauantaille. Irwinin lauantain ohjelmaa: Irwin & Vexi -kierros, ennen ja jälkeen kokoontuminen baarissa, ja päälle kokoillan Irwin-musiikkipläjäys Albertin Kellarissa, mukana mm. Otto Kanerva, Ari Goodmanin yhtye Retee-Goodman ja Irwinin Lapset duo. Tarkennuksia ohjelmiin vielä viikolla 12.

Tänä keväänä tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä kun Irwin Goodman ja Vexi Salmi julkaisivat yhden 60-luvun loppupuoliskon merkittävimmistä kevyenmusiikin LP-levyistä - Reteesti vaan. Hittiputken käynnisti Ryysyranta jo edellisvuoden puolella, joka oli kuukausikaupalla listojen kärjessä ollen luonnollisesti vuoden aikana eniten myyty levy Suomessa. Hittejä ja klassikoita syntyi sen jälkeen perä perää: Kieltolaki, Kun ei rahat riitä, Juhlavalssi, Reteesti vaan. Irwin oli maamme menestynein miesartisti. Tuolloin vielä Hämeenlinnasta käsin keikkaileva kansantaiteilija mursi monessa mielessä raja-aitoja. Nyt näitä muutenkin mullistavia aikoja juhlistetaan Hämeenlinnassa Irwinin lauantai -tapahtumassa teemalla Reteesti vaan!

Irwinin lauantai

Lauantain päiväohjelmassa muun muassa Hämeenlinnan kaupunkioppaiden Irwin & Vexi -kierros, Surutonta nuoruusaikaa, kello 15. Kierroksen kesto on n. 1 tunti, kävelyä kaupunginydinkeskustassa oppaan johdolla. Tutuksi tulevat poikien kujeet ja seikkailut Hämeenlinnassa. Lauantai-iltana ohjelma alkaa klo 19 Albertin kellarissa yksi nykyirwinismin kivijaloista, Ari Goodmanin yhtye Retee-Goodman ja joukko vierailijoita. Yhtye on Ari Goodmanin (Ari Lahti, Irwinin tiettävästi pitkäaikaisin taustamuusiikko ja Irwinin Lapset -yhtyeen perustaja) nykyinen ammattilaisporukka, jonka kanssa on niitetty mainetta jo useamman vuoden ajan. Retee-Goodman on myös tapahtuman houseband. Vierailijoita on luvassa muutamia. Hämeenlinnalaistaiteilijoista on mukana ainakin muusikko, näyttelijä, ohjaaja Otto Kanerva. Esiintyjäkaartiin kuuluu myös trubaduuri Pasi Goodman ja Irwinin Lapset duo, jonka sointimaailma Pasin laulun taakse syntyy kitaran ja harmonikan yhdistelmällä. Pasi on mukana Sinivalkoiset legendat -konserttikiertueella tangokunikaallisetn kanssa, jolla kuullaan Jampa Tuomisen, Kari Tapion, Irwinin ja Baddingin tunnetuimpia säveliä. Nyt Irwinin laulantaina Albertin kellarissa raikaa Irwinin Goodmanin laulut, hyvin monipuolisena settinä. Illan aikana on luvassa tyylikästä akustista fiilistelyä ja iltamyöhään sähköistyvää meininkiä. Irwinin lauantain ohjelman tuottaa Irwin Goodman ry ja Hip-o-deli Oy. Albertin kellariin on vapaa pääsy.

Irwinin laulantain 7.4. ohjelma (muutokset mahdollisia)
14.00 Info auki. Kokoontuminen. Cafe Bar Skogster
15.00 Irwin & Vexi -kierros. Lähtö Skogsterin kulmalta
n. 16.30 Paluu...
19.00 Lauantain iltaohjelma, Albertin Kellari:
Irwin-musiikkia livenä, mukana mm. Otto Kanerva,
Ari Goodmanin yhtye Retee-Goodman ja Irwinin Lapset duo.


Tapahtuman edellisessä tiedotteessa (IGW-tiedote 1) on tietoa majoitustarjouksista ja Irwin-klubi, Irwin Goodman ry:stä. Lisäinfoa jaetaan noin kerran viikossa tapahtumaan asti.

IGW-tiedote 2, Irwin Goodman ry 2.3.2018
Päivitty versio 2.2 (Irwin&Vexi -kierroksen tarkemmat tiedot ym.) 12.3.2018 Päivitty versio 2.3 (Irwin weekend tiivistettiin Irwinin lauantaiksi) 15.3.2018