Takaisin Tiedotteet -sivulle

IrwinGoodman.com 24.1.2022
Päivitys, juttujen lisäys 4.3.2022

Tauno "Tappi" Suojanen on poissa

Maanantaina tammikuun 24. päivä saimme kuulla Ylen kautta suru-uutisen - suuri persoona ja Suomi-viihteen legenda Tauno Suojanen (1935-2022) jätti maalliset kiertueet lopullisesti taakseen viime viikolla 19. tammikuuta.

Jaamme nyt maaliskuun alussa lisää Tapin muistoksi keräämiämme juttuja häneltä. Haastatteluita ja muita vapaamuotoisia juttutuokioita on matkan varrella ollut useampiakin. Niitä on julkaistu ValkeakoskiMedian dokumentti- ja kirjatuotannoissa, mm. Viimeinen keikka -sarjassa.

Uskoaksemme nyt jossain Irwin ja Vexi heittää Tapin taas pukupäällä uima-altaaseen.

Otteita ValkeakoskiMedian DVD-dokkareista ja uusimmasta kirjasta Reteesti vaan, Irwin Goodman (Ari Lahti, Veikko Tiitto)
Lisää uutuuskirjasta ja muista: ValkeakoskiMedian verkkosivuilta.
Ja uutuuskirjan saa kätevästi: Reteestä kaupasta!

" ...Virtasen ajatukset katkeavat, kun toimiston ovesta pyyhältää sisään pyörremyrskyn lailla Tauno ”Tappi” Suojanen.
– Jumalauta, mitäs se Virtanen täällä istuskelee laiskottelemassa!
...
– Ei, kyllä tää on ihan tätä mun työtäni, istuminen, vastaa Virtanen hymyssä suin. – Enhän mä paljo muuta tee. Istun autossa, joko ratin takana ajamassa, tai odottamassa taiteilijaa. Tai sitten istun jossain tanssilavan lämpiössä.
– Istumatyöläinen, niinku tää meidän Ulla-Riittakin! toteaa Suojanen.

...No Irwin tuli sitte sinne. Mä kattelin sitä, olin siellä takana. Siellä oli pari-kolmesataa väkeä. Kuulu että ...viiiideltä saunaan ja kuudelta putkaan, laulaa Tappi nasaalia nenä-ääntä korostaen ja nauraa hohottaa päälle.
- Hah hah.
- Mä löin lakin päähäni ja lähdin helvettiin sieltä. Soitin Vexille sitten, että ei tämmöstä saatanan honottajaa! Minä en ota enää toista kertaa, että nää loppu Irwinin sadut täällä.
- Lähtikö siitä kuitenki yhteistyö Irwinin kanssa käyntiin?
- Ei se vielä. Enhän mä ollu kiinnostunu. Eikä Vexi mulle kaupannukkaan enää. Sitten yllättäen ihan kuukauden parin päästä rupes radiossa soimaan jatkuvasti ja oli listoilla. Minähän aloin sitten soittaan Vexille, että nyt voisin ottaa, jos kerran tämmönen kaveri menee. Sitten meillä alko oikeen tää yhteistyö tälläi rullaamaan."

"...Kuule Virtanen, tiedäks sää mitä tää meidän puhelinvaihteenhoitaja kerran vastas tiedusteluun, kun kysyttiin ”saako johtajaa puhelimeen”?
- Ei pysty arvaamaan.
- No, tää vastas, että ”et saa. No, miksen saa? Lehtinen on kaupungilla ja Suojanen juovuksissa” hah hah haa.
- Se oli varmaan sanottu niinku asia on, heh heh, vastaa Virtanen.
- No niinhän se oli. Ja siks mää tätä naista arvostanki. Se ei puhu koskaan paskaa. Niin, Ulla, sanoiks sä jotain sellasta tälle, joka just soitti? tiedustelee Suojanen Ulla-Riitalta.
- No, enhän mä ny sellasia. Mähän sanon aina just niin kuin asia on. Nyt hän sä olit vaan kaupungilla."

Tauno Suojasen muistolle. Tappi Suojasen vaikutus taustavaikuttajana oli merkittävä koko Irwinin uran ajan, niin myös ValkeakoskiMedian julkaisemissa teoksissa. Tappi on Legenda näiden sankareidemme, Irwin, Vexi ja Oppa Virtanen, kera! Irwinin monivuotinen (1966 vuodesta 1970-luvulle) autokuski Oppa Virtanen on Reteesti vaan, Irwin Goodman -kirjassa pääosissa Irwinin ja Vexin rinnalla.

Lisää uutuuskirjasta ja muista: ValkeakoskiMedian verkkosivuilta.
Ja uutuuskirjan saa kätevästi: Reteestä kaupasta!

IrwinGoodman.com