Takaisin tiedotteet -sivulle

Irwin Goodman ry IGW-tiedote 2.4 (päivitys 24.3.2018)

Irwin weekend: Työmiehen perjantai ja Irwinin lauantai
Reteesti vaan 50 vuotta - Hämeenlinnassa Irwinin ja Vexin jäljillä

Viikonlopun elävänmusiikin tarjonta keskittyy lauantaille. Työmiehen perjantain ohjelmaa vapaamuotoisesti Cafe Bar Skogsterissa. Irwinin lauantain ohjelmaa: Keräilijä klubi ja Irwin-klubi Cafe bar Skogster, Irwin & Vexi -kierros, ja päälle kokoillan Irwin-musiikkipläjäys Albertin Kellarissa, mukana mm. Otto Kanerva, Ari Goodmanin yhtye ja Irwinin Lapset duo.

Tänä keväänä tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä kun Irwin Goodman ja Vexi Salmi julkaisivat yhden 60-luvun loppupuoliskon merkittävimmistä kevyenmusiikin LP-levyistä - Reteesti vaan. Hittiputken käynnisti Ryysyranta jo edellisvuoden puolella, joka oli kuukausikaupalla listojen kärjessä ollen luonnollisesti vuoden aikana eniten myyty levy Suomessa. Hittejä ja klassikoita syntyi sen jälkeen perä perää: Kieltolaki, Kun ei rahat riitä, Juhlavalssi, Reteesti vaan. Irwin oli maamme menestynein miesartisti. Tuolloin vielä Hämeenlinnasta käsin keikkaileva kansantaiteilija mursi monessa mielessä raja-aitoja. Nyt näitä muutenkin mullistavia aikoja juhlistetaan Hämeenlinnassa Irwinin lauantai -tapahtumassa teemalla Reteesti vaan!

Työmiehen perjantai

Työmiehen perjantaina pohjustetaan tapahtumaa vapaamuotoisesti seurustellen Cafe bar Skogsterissa, silloin on ”työmiehillä” Lazy friday -ilta klo 19-23. Baarissa on mukavaa menoa – ja irwinistejä liikkeellä.

Irwinin lauantai

Irwin weekendin ohjelmalliset kuviot ovat keskittyneet Irwinin lauantaihin, jolloin aloitetaan jo klo 14 Cafe bar Skogsterissa, jossa muun muassa keräilijöiden klubi ja Irwin-klubi. Hämeenlinnan kaupunkioppaiden Irwin & Vexi -kierros, Surutonta nuoruusaikaa, lähtee kello 15 Cafe bar Skogsterin edestä. Kierroksen kesto on n. 1 tunti, kävelyä kaupunginydinkeskustassa oppaan johdolla. Tutuksi tulevat poikien kujeet ja seikkailut Hämeenlinnassa. Lauantai-iltana ohjelma alkaa klo 18 Irwin-karaokella Albertin kellarissa, jossa alkaa illan konsertti klo 20. Housebandina toimii yksi nykyirwinismin kivijaloista, Ari Goodmanin yhtye Retee-Goodman ja joukko vierailijoita. Yhtye on Ari Goodmanin (Ari Lahti, tiettävästi yksi Irwinin pitkäaikaisimista taustamuusiikoista ja Irwinin Lapset -yhtyeen perustaja) nykyinen ammattilaisporukka, jonka kanssa on niitetty mainetta jo useamman vuoden ajan. Retee-Goodman on myös tapahtuman houseband. Vierailijoita on luvassa muutamia. Hämeenlinnalaistaiteilijoista on mukana ainakin muusikko, näyttelijä, ohjaaja Otto Kanerva. Esiintyjäkaartiin kuuluu myös trubaduuri Pasi Goodman ja Irwinin Lapset duo, jonka sointimaailma Pasin laulun taakse syntyy kitaran ja harmonikan yhdistelmällä. Pasi on mukana Sinivalkoiset legendat -konserttikiertueella tangokunikaallisetn kanssa, jolla kuullaan Jampa Tuomisen, Kari Tapion, Irwinin ja Baddingin tunnetuimpia säveliä. Nyt Irwinin laulantaina Albertin kellarissa raikaa Irwinin Goodmanin laulut, hyvin monipuolisena settinä. Illan aikana on luvassa tyylikästä akustista fiilistelyä ja iltamyöhään sähköistyvää meininkiä. Irwinin lauantain ohjelman tuottaa Irwin Goodman ry yhteistyötahojen kanssa. Albertin kellariin on vapaa pääsy.

Irwinin laulantain 7.4. ohjelma (muutokset mahdollisia)
14.00 Info auki. Kokoontuminen. Cafe Bar Skogster
15.00 Irwin & Vexi -kierros. Lähtö Skogsterin kulmalta
n. 16.30 Paluu...
Lauantain iltaohjelma, Albertin Kellari:
18.00-19.30 Karaoke
20.00- Irwin-musiikkia livenä, mukana mm. Otto Kanerva,
Ari Goodmanin yhtye ja Irwinin Lapset duo.


Tapahtuman edellisessä tiedotteessa (IGW-tiedote 1) on tietoa majoitustarjouksista ja Irwin-klubi, Irwin Goodman ry:stä. Lisäinfoa jaetaan noin kerran viikossa tapahtumaan asti.

IGW-tiedote 2, Irwin Goodman ry 2.3.2018
Päivitty versio 2.2 (Irwin&Vexi -kierroksen tarkemmat tiedot ym.) 12.3.2018
Päivitty versio 2.3 (Irwin weekend -livemusiikki Irwinin lauantaina) 15.3.2018
Päivitty versio 2.4 (Työmiehen perjantain ja Iriwinin lauantain iltapäivän, ja alkuillan tarkemmat tiedot ym.) 24.3.2018