Takaisin Uutiset -sivulle

IGW2018 (9.4.2018 Hämeenlinna)

Irwin weekend: Työmiehen perjantai ja Irwinin lauantai
Reteesti vaan 50 v - Hämeenlinnassa oltiin Irwinin ja Vexin jäljillä

Reilu 50 vuotta sitten alkanutta Irwin Goodmanin ja Vexi Salmen ensimmäistä kulta-aikaa juhlittiin Hämeenlinnassa Irwin Weekendin Työmiehen perjantaina ja Irwinin lauantaina. Perjantai oli verryttelyä, mutta lauantaina alkoivat kevään reteet tuulet puhaltaa. Irwinin lauantaissa mentiin täysillä Reteesti vaan! Iltapäivän Irwin&Vexi -kierroksella kävi selväksi monet poikien kujeet ja seikkailut Hämeenlinnassa. Ilta-show Albertin kellarissa täytti odotukset. Irwinin tulkitsijat tarjoilivat lupaustensa mukaisesti alkuillasta lähtien tyylikästä akustista fiilistelyä, joka illan myötä todelakin sähköistyi muutenkin kuin vain Goodmanin bändin sähkökitaroiden osalta. Täyteen nuijittu kellari rokkasi Irwinin musiikin tahdissa.

Illan aikana kuultiin pariinkin kertaan megahitti 1967-vuodelta: Ryysyranta, sekä sitä seuranneita ikivihreitä, osa jo kansanlaulun statuksella eläviä ralleja.Irwinin hittejä kuultiin paljon (niitä todella on Irwinillä paljon, hittejä!), harvinaisempia helmiäkin oli illan ohjelmistossa kiitettävästi.

Ari Goodmanin (Ari Lahti, niin juuri se yksi Irwinin pitkäaikaisimista taustamuusiikoista) akustinen lataus lammitteli alkuillasta paitsi Irwinin Lapset -duo-kokoonpanoa, myös oman yhtyeensä settiä. Irwinin musiikillisen ottopojan Ari Goodmanin yhtye Retee-Goodman hoiti homman laadukkaasti. Nytkin, jopa päivän varoitusajalla kiinnitetyn varabasistin kanssa. Yhtyeen Jukka Koskelaisen jäätyä pois influenssan vuoksi, Matin ja Tepon bändissäkin soittanut Tapio Ahonen pelasti tilanteen. Konehuoneen toinen soittaja, Tarmo Koutonen piti tiukat biitit ja lennokkaat shufflet varmoissa hyppysissään. Yhtyeen kitaristi Eetu Tiainen loihti upean saundimaailman tarjoillen yleisölle loistavaa kitarointia. Yhtye sai ensimmäisessä setissään säestettäväkseen myös vierailevan tähden. Hämeenlinnalalinen Otto Kanerva on paremmin tunnettu näyttelijänä, tuottajana ja ohjaajana. Näiden lisäksi Kanerva on täysverinen muusikko. Otto on esiintynyt menestykkäästi mm. Juice-musikaalissa. Hän toikin Juicen edustajana terveiset kollegan, Irwin Goodmanin faneille! Yksi Juice laulu mahtui ohjelmistoon. Yleisönsä upeasti ottavalta Otolta taipuvat myös Irwinin rallit.

Sinivalkoiset legendat -konserttikiertueelta Hämeenlinnassa poikennut trubaduuri Pasi Goodman nykyisestä Irwinin Lapset -yhtyeestä ja Hämeenlinnassa lauantaina esiityneestä Irwinin Lapset -duosta, antoi parastaan.Pasin vuosien ja kilometrien myötä patinoitunut lauluääni sai taakseen duon harmonikan säveliä, joita tarjoili yhtyeen Jukka Ilmonen, joka niin ikään on keitetty monissa keikkavesissä. Irwinin laulantaina Albertin kellarissa raikasi Irwinin laulut, myös yleisön kovaäänisenä lauluna.

Tapahtumasta raportoidaan lisää kun on kuviakin saatu kerätyksi lähipäivinä! Niitä pyydetään lähettämään sähköpostitse glehti@gmail.com

9.4.2018 Hämeenlinna