Takaisin Tapahtumat -sivulle

Irwin-näyttely, Hämeenlinna, toukokuu 2018

Irwin-viikkojen ja Irwin-näyttelyn päättäjäiset
Puoli vuosisataa Reteesti vaan - Goodman -duo Irwinin ja Vexin jäljillä

Irwin-näyttely Goodmanissa 18.5. asti ja 19.5. päättäjäisinä Irwin-iltamat Kummelissa

Tule osallistumaan kovaan Goodman-iltaan Kummeli Bar Hämeenlinnaan 19.5. ja käy sitä ennen tutustumassa Irwinin 60-lukuun myös Irwin-näyttelyssä, joka on avoinna kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa 18.5. asti. Irwin-näyttelyn, tai oikeastaan toukokuun Irwin-viikkojen ohjelmaan kuuluu parit Goodman-live -tilaisuudet, näyttelyn alkajaisiksi oli upea sessio Vanhassa Nallessa Matti Eskon ja Goodmanin yhtyeen kanssa ja näyttelyviikkojen lopuksi on sitten Kummelissa (ent Hemingway’s), Scandic hotellin baarissa, päättäjäisiltamat, niin ikään livemusiikin parissa. Illan vauhdittajana monipuolinen ja vauhdikas Goodman-duo!

Katso ja osallistu! Kummeli Bar Hämeenlinnan tapahtuma: Goodman-live! Goodman-duo Kummelissa!


Goodman-duon muusikot, Ari G ja Iso J, ovat tehneet musiikillista yhteistyötä jo yli 20 vuotta

Toukokuussa 50 vuotta sitten julkaistiin Irwinin neljäs älppäri. Siinä huipentui Irwinin hittiputki, joka oli alkanut vajaata vuotta aiemmin, Ryysyranta-singlestä. Tuota voidaan kutsua laskutavasta riippuen ensimmäiseksi tai toiseksi kultakaudeksi. Joka tapauksessa tuo aika oli käänteentekevää koko Irwinin uralla. Tuolloin nuoresta, protesti- ja folklaulajana aloittaneesta hämeenlinnalaisartistista tuli koko kansan Irwin, joka puhutteli laajoja yleisöjä, vauvasta vaariin ja mummoon. Irwinin aiemmat hitit, Työmiehen lauantai ja Ei tippa tapa, saivat paljon huomiota, mutta Ryysyrannassa oli kysymys vielä monta astetta kovemman luokan sukseesta. Ryysyranta-single oli kuukausikaupalla listojen kärjessä, ja sitä seurasivat monet muut. Tämän kulta-ajan kunniaksi järjestemme tuon ajan aihepiiriin nojautuvan Irwin-näyttelyn kauppakeskus Goodmaniin. Näyttely on päivittynyt ensimmäisen viikon aikana ja on siis upeimmillaan viimeisen viikon ajan. Näyttely on avoinna vielä 18. päivään asti, ti-su klo 13-18. Tarinat Irwinin uran tuolta ajalta eivät jätä kylmäksi. Näitä tarinoita, tavaroita ja musiikkia on läsnä näyttelyssä.

Näyttelyn päättäjäisten merkeissä, tai ”Irwin-viikkojen” päätteksi: Goodman-duo Kummelissa 19.5. Duo muodostuu kahdesta pitkänlinjan muusikosta; kitaristi-laulaja Ari Goodman (Irwinin luottomuusikko, tuttu myös Retee-Goodman -yhtyeestä / alkuper. Irwinin Lapset -yhtyeestä jne) ja pianisti, vetopasunisti, laulaja ja showmies Iso J Fredriksson (keikkaillut vuosia sooloartistina, sekä lukuisissa yhtyeissä, myös Pirkanmaan ja Valkeakosken bigbandeissä, rivissä ja solistina). Goodman-duon monipuolinen saundivalikoima, kitaran ja pianon lisäksi kosketinsoittajan luomilla orkestraatioilla ja kahden erityyppisen solistin laajalla skaalalla. Goodman-duo on tehnyt muun muassa suuren suosion saavuttaneita yhteislaulutilaisuuksia. Goodman-live lauantaina 19.5. sisältää myös spontaanin yhteislaulutilaisuuden ainekset! Nyt Irwinin rallit raikaa syntysijoillaan Hämeenlinnassa! Showtime 22. Tervetuloa kaikki mukaan! Vapaa pääsy!

”Tää akustinen esitysmuoto on hioutunut ajan myötä niistä lähtökohdista, jotka suurelta osaltaan muodostuivat Irwinin kanssa kolutuilla keikoilla. Nyttemmin vuosikymmenten saatossa näihin ns. tulkintoihin on tullut jo hieman rauhaakin mukaan. Uskon säveltäjämestarin ajatukset monessa kohdassa löytyvän versioistani, siis kun puhutaan Irwinin keikkaversioista. Irwinin ajatusmaailma musiikista tuli hyvin tutuksi keikoilla ja keikkamatkoilla”, kertoo Ari Goodman.

Kummeli / Hemingways on Hämeenlinnan Scandic-hotellin viihtyisä kaupunkipub. Samasta hotellista voi halutessaan varata huoneen näin Irwin-viikkojen päätteeksi!

11.4.2018 Hämeenlinna