Uutiset-sivulle

Kari Tapio on poissa
Muistokirjoitus - IrwinGoodman.com 9.12.2010
Joulukuun 8. päivä Suomen kansa havahtui heitä kohdanneeseen suru-uutiseen. Kari Tapani Jalkanen, Kari Tapion nimellä tunnettu laulajapersoona oli poistunut keskuudestamme 65-vuotiaana. Kutsu keikalle yläkertaan oli tullut yllättäen hänen palatessaan kotiin edellisenä iltana, joulukuun 7. päivänä taksimatkan aikana Espoossa.

Kari Tapioon jos keneen sopii määritelmä "pitkän linjan artisti". Tehtyään ensimmäisen singlensä Tuuli kääntyköön/Niskavuoren nuorimmainen vuonna 1972 Kari oli 1970-luvun alkupuolella mukana Dannyn kiertueilla, aluksi apumiehenä toimien muun muassa show'ssa käytetyn käärmeen hoitajana.

Läpimurto tapahtui kuitenkin vuonna 1976, singlellä Laula kanssain. Hitit seurasivat toinen toistaan. 70-luvulla olivat kuumaa tavaraa Viisitoista kesää ja Kaipuu. Myöhempien vuosien tuotantoa edustavat Olen suomalainen, Myrskyn jälkeen, En pyydä paljon ja Paalupaikka. Suosio huipentui 2000-luvulla, jolloin hänet valittiin useita kertoja suosituimmaksi miespuoliseksi iskelmätähdeksi. Vuonna 2003 hän vastaanotti Iskelmä-Finlandia-palkinnon. . Kari Tapio ei koskaan salannut alkoholiin liittyviä ongelmiaan, vaan toi ilmi asian eri yhteyksissä varsin avoimesti. Irwinin ohella Kari Tapio lukeutuu niihin harvoihin artisteihin, jotka Suomen kansa on hyväksynyt juuri sellaisina kuin he olivat.

Juha Vainion kuoltua hänen työpöydältään löytyi keskeneräinen lauluteksti, jossa luki ”Klabbille”, ja jonka hän siis oli tarkoittanut Kari Tapion levytettäväksi ja joka ilmestyikin Kari Tapion levyttämänä vuonna 1992. Laulun nimi on Ei toivetta sen kummempaa. Emme tiedä, aavistiko Junnu tuossa vaiheessa oman kohtalonsa, mutta joka tapauksessa tekstiin liittyy jotakin enteellistä niin tekstittäjään kuin sen tulkitsijaankin liittyen:

”Ei toivetta mulla sen kummempaa jos vain terveenä kuolla saisi, Ja kaunis tyttö tulipunaruusun haudalle istuttaisi”.

Veikko Tiitto Muistokirjoitus on lyhennelmä Irwin-klubin G-lehdessä 3/2010 julkaistavasta artikkelista

Muistamme Kari Tapion reteenä taiteilijana
Suuri tulkitsija ja reteä kansansuosikki on poissa


IrwinGoodman.com 7.12.2010 klo 23:00
Suuri suomalainen, Kari Tapani Jalkanen, Kari Tapiona tunnettu taiteilija on poissa. Hän menehtyi sairauskohtaukseen kotonaan tänä iltana.

Meillä Irwin Goodmanin joukoissa Karia muistellaan lämmöllä. Hän tutuksi Irwinin yhteydessäkin monessa yhteydessä. Kari vieraili mm 90-luvulla Irwin-jameissa ja Irwin-klubi valitsi Kari Tapion ensimmäiseksi Vuoden Retein -arvonimen saajaksi vuonna 2004

IrwinGoodman.com -sivustolla julkaistaan lähipäivinä Kari Tapion muistokirjoitus irwinismin näkökulmasta.

Irwin.Goodman.comin tiedote